"CONSTRUÏM UN HELICÓPTER"



Aquest dijous 14 de maig, les famílies i els mestres vam  participar en una sessió conjunta per compartir i aprofundir en la manera de fer i treballar a l’escola.



En David Vilalta Murillo i la Came Pablo Puig, mestres, formadors de l’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona i persones que han portat la formació dels mestres de l’escola durant aquest curs van ser les  encarregades de dur-la a terme.


Quatre paraules d’en David que ens han fet pensar:


“Confiar, una qüestió clau en educació. Sense confiança l’aprenentatge es deteriora, l’educació perd sentit; amb ella tot va millor: apareix la flexibilitat necessària per comprendre, es lubrifiquen les friccions normals de tota vida quotidiana, les persones i els projectes d’escola creixen.


Donat que les mares i els pares voleu el millor pels vostres fills, que els mestres volem el millor pel nostre alumnat,  que quan hi ha uns bons vincles entre família i escola els resultats milloren i que les relacions de confiança es construeixen, us convidem a que visqueu un tastet d’un procés d’aprenentatge perquè pugueu imaginar tot el que mobilitzen els vostres fills quan aprenen d’aquesta manera.”


I unes paraules de la Carme que, ens recorden que:


“Ensenyar consisteix en escoltar per proposar, per tornar a escoltar, per tornar a proposar, per ... escoltar ... per proposar ...
Escoltar i proposar, dos verbs que ens indiquen dues accions clau en l'acció educativa; ja que quan escoltes no sempre sents el que l'altre et vol dir, tampoc el que tu vols escoltar”. 


Des de l'escola estem molt contents de com va anar la sessió, de la gran quantitat de famílies que veu venir i de tot el que vam compartir. 
Us deixem algunes fotos de l'activitat conjunta perquè les mireu, les parleu i ens escriviu el que en penseu. Esperem els vostres comentaris...


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 






Comentaris

  1. L’activitat em va agradar moltíssim. Va ser entretinguda i, a la vegada, molt didàctica, ja que ens va permetre conèixer de primera mà tot el que es desencadena quan es treballa d’aquesta manera i a entendre la motivació i implicació que suposa pels nens aquesta metodologia.

    Irene (mare del Gerard i la Malva)

    ResponElimina
  2. Va ser com sentir-se un nen o una nena un altre cop! Vam tornar a l'escola i va ser genial! Tothom es va implicar en la activitat, creant els prototips, dibuixant, tallant, provant, fracassant unes vegades i triomfant unes altres, copiant (per què no!)... Va ser molt divertit i profitós! Estic encantada que el meu fill aprengui d'aquesta manera. :)

    Gemma (mare del Nil)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars